توضیح کوتاه
جزوه جغرافیای شهری (مبانی و ایران) رشته جغرافیا، در قالب word و در 378 صفحه، قابل ویرایش. جزوات خلاصه منابع آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته جغرافیا به طور کامل به همراه مجموعه تست ها با پاسخ های تشریحی با فرمت ورد.
توضیح کامل
فهرست مطالب :
فصل اول: دیدگاههای نو در جغرافیای شهری
فصل دوم: جغرافیای شهری ایران
فصل سوم: مفاهیم شهر و روستا و روابط آن
فصل چهارم: شهرنشینی و روستانشینی ایران در ادوار تاریخی
فصل پنجم: مفهوم فضا و خصوصیات آن
فصل ششم :جغرافياي شهري و ابعاد اجتماعي ـ اقتصادي آن
فصل هفتم: بررسی شهر در محدوده طبیعی و ناحیهای
فصل هشتم: طرح و نقشه و ساختار شهری
فصل نهم:بافت اکولوژیکی شهر
فصل دهم: توسعه و واژهشناسی ارگانیسم شهری
فصل یازدهم: نقش و كار شهری
نمونه سوالات
منابع
بخشی از متن تحقیق:
فصل اول: دیدگاههای نو در جغرافیای شهری
جغرافياي شهري چيست؟
تعاريف جغرافياي شهري
1ـ جغرافياي شهري روي نظام فضايي و موقعيت شهر تأكيد دارد و نظير ساير شاخهﻫﺎﯼ علم جغرافيا، علل پراكندگي مكانﻫﺎﯼ شهري، تشابهات و تناقضات اجتماعي ـ اقتصادي ميان آنها را در ارتباط با شرايط مكاني مطالعه ﻣﯽكند.
با توجه به تعاريف فوق، تحليل و تأكيد در جغرافياي شهري بر پايه موارد زير صورت ﻣﯽگيرد.
الف ـ نظام داخلي شهرها و ماهيت الگوها به ويژه كاربري زمين و حوزهﻫﺎﯼ اجتماعي شهرها.
ب ـ بررسي روند اين الگوها و شكلگيري آنها در طول زمان.
2ـ جغرافياي شهري روي الگوهاي فضايي پديدهﻫﺎﯼ شهري، هم از نظر پراكندگي فضايي و هم از جهت تأثير متقابل فضايي آنها و همچنين روندها را در داخل شهرها مطالعه ﻣﯽكند. اين تعريف از جغرافياي شهري بيشتر پوزيتيويستي است و روشﻫﺎﯼ آماري و مدلﻫﺎ را به خدمت ﻣﯽگيرد.
در واقع، در جغرافياي شهري، در يك طرف جغرافياي سيستماتيك (نظام يافته) و در طرف ديگر جغرافياي ناحيهاي قرار ﻣﯽگيرد. از اين رو جنبهﻫﺎﯼ فضايي توسعه شهري، از دو نقطه نظر بررسي ﻣﯽشود:
الف ـ درون شهري: در اين قسمت، شهر به عنوان يك پديده مجزا و منفك در سيستم سكونتگاهي مورد مطالعه قرار ﻣﯽگيرد كه مباحثي چون كيفيت كاربري زمين، مورفولوژي شهري كاركرد شهر، ميزان توسعه شهر و حوضهﻫﺎﯼ اجتماعي داخل شهرها در قلمرو آن قرار ﻣﯽگيرد.
ب ـ برون شهري يا تأثيرات متقابل فضايي يك حوزه شهري در حوزه شهري ديگر:
در اينجا تأثيرات مادر شهرهاي جهاني در مادر شهرهاي ملي، ناحيهاي و تأثيرات شهر مسلط به ساير شهرها و نواحي كشور و وابستگي فضايي (شهر يا ناحيه) مورد بررسي قرار ﻣﯽگيرد.
اما در سالهای اخیر به ویژه در دهه ی 1980 دو مکتب بیش از همه، جغرافیای شهری را تحت تاثیر قرار داده است:
الف ـ مكتب ساختگرايي: مكتب جغرافياي ساختاري، بيشتر به شناخت عميق نابرابريﻫﺎﯼ اجتماعي ـ اقتصادي در شهرها تأكيد ﻣﯽكند، در نتيجه ی نابرابريﻫﺎﯼ فوق، تخصيص فضايي منابع به صورت محدود در شهرها صورت گرفته است. به تعبير عدهاي از جغرافيدانان، ـ مكتب ساختگرايي در مسير عدالت اجتماعي در شهرها پيش ﻣﯽرود.
ب ـ رفتارگرايي: مكتب جغرافياي رفتاري كه تحليل سازمان فضايي شهرها و رفتار فضايي را در داخل الگوهاي سازماني مورد توجه قرار ﻣﯽدهد.
مفهوم پراكندگي فضايي در جغرافياي شهري يعني شكلگيري پديدهﻫﺎﯼ شهري در سطوح خطي، شبكهاي، سطحي و نظاير آن ﻣﯽباشد و در تأثير متقابل فضايي، آمد و شد روزانه به محل كار به مركز خريد، جابهجايي محله مسكوني و مسكن در داخل شهرها، ..... بررسي ﻣﯽشود.
قیمت : 32000 تومان
کلمات کلیدی
تعداد صفحه | 378 |
---|---|
فرمت اصلی | doc |
تعداد بازدید | 227 |
حجم | 4/5 مگابایت |
دسته | جزوه |